Wordpress website design / website for artists

6 Grunnleggende utformingstips

“In everything you do, refine your skills and knowledge about fundamental concepts and simple cases. Once is never enough. As you revisit fundamentals, you will find new insights. It may appear that returning to basics is a step backward and requires additional time and effort; however, by building on firm foundations you will soon see your true abilities soar higher and faster.”
Edward B. Burger, The 5 Elements of Effective Thinking

1. Ikke bruk 100% mettet svart.

Det første designtipset jeg noen gang har gitt var å ikke bruke full svart hvis mulig. Gjennom årene kom jeg over designere og kunstnere som snakket om å bruke en mørkere nyanse av farge for å erstatte svart for å bringe dybde og interesse. Bare å bruke en mindre mettet svart ville heve den generelle designen.

2. Begrens skriftvalget.

Jo flere skrifter du har på en side, jo mer komplisert og rotete vil det se ut. Med mindre du vet hva du gjør, ikke prøv.
Gjør det også til et poeng å velge en skrift som faktisk kan leses, med mindre du bruker den til andre formål, for eksempel å legge til tekstur eller dybde i utformingen. Fancy skript kan være fint, men hvis betrakteren ikke kan lese det, er det virkelig ikke et poeng (se punkt 6).
Hvis du er usikker på hvordan du parer skrifter, har du tre alternativer:
1. Velg ett skriftsnitt som har en rekke vekt.
2. Bruk skriftpar som anbefales av nettsteder som Fontjoy, Fontpair og Typespiration.
3. Les artikkelen min om praktisk veiledning til skriftparing for det første og bygg ditt eget øye for skriftparing.

3. Justering som fundament.

 

Hvis du har en justering, bidrar du til å strukturere utformingen. Vanligvis er justering viktig, spesielt i typeinnhold på grunn av den mindre størrelsen eller den visuelle vekten det tar opp sammenlignet med bilder.
Hvis du bruker et rutenett, kan du definitivt sjekke designet fra tid til annen uten rutenettet. Rutenettsystemet finnes med det formål å justere (og avstand), så ikke bruk det blindt. Du trenger ikke å justere hvert eneste element til noe, men det er viktig å merke seg det og dømme etter øye, noe som bringer oss til neste punkt.

 

4. Balanser etter øye, ikke etter verktøy.

Øynene våre spiller alltid triks på oss, så noen ganger ser det som er justert ved hjelp av designverktøyene ikke balansert eller justert.
Oversatt i designtermer som er visuell vekt og negativ plass (med visuell vekt delt lenger ned i farge, størrelse og kontrast). Hvis du er i tvil, stol på øynene dine (og kanskje noen få andre par øyne).

5. Ikke alt må fordeles likt.

Jeg refererer ikke til negativt mellomrom generelt, men avstand for å betegne at en gruppe elementer er feil, en gruppe. Dette punktet virker som en så dum ting å nevne, men det er noe som er overraskende diskutabelt med noen mennesker jeg har jobbet med.
I typeinnstilling kan du for eksempel skille mellom overskrifter, deloverskrifter og brødtekst. I stedet for å skille 3 likt, ville det være mer estetisk tiltalende å ha en avstand mellom underoverskrift og kroppskopi.

6. Vurder ALLTID synlighet
Designet ditt skal være noe du faktisk kan se – det vil si størrelse, fargekontrast, skrift, justering og beskjæring av bilder og type. Forsikre deg om at elementene er avskåret på et sted der de fremdeles er synlige, leselige og at det ikke er noen vanskelige hjørner eller små flekker igjen fordi det er distraherende.

Vil du ha mer? les her

nb_NONorsk bokmål