Wordpress website design / website for artists

6 beste hastighetsoptimaliseringstips for Elementor-nettsteder

Elementor er en av de beste sidebyggerne for WordPress skrevet med en streng kodestandard.

Men noen av nettstedene som er bygget med Elementor-sidebygger, lider av konfigurasjonsproblemer som kan føre til langsom sideinnlasting.

Her er noen måter å håndtere dine sakte lasting Elementor nettsteder. Alle disse tipsene gjelder også for alle typer WordPress-nettsteder.

Merk: Før du begynner, ikke glem å sikkerhetskopiere hele nettstedet ditt.

1. Velg en perfekt vert
For det første, identifiser riktig ytelsesoptimalisert vert for nettstedet ditt. Mange verter kjører fortsatt med eldre versjoner som PHP 5. En ytelsesoptimalisert vert bør definitivt tilby PHP 7+ da de gir massive ytelsesforbedringer.

Må-ha spesifikasjoner for å maksimere Elementor nettsted ytelse
PHP 7+
MYSQL 5.6+
WordPress-minne: Minimum 64 MB og ideelt 128 MB+

2. Bruk et lett tema
Du har kanskje brukt sidebyggere til å lage det meste av innholdet på nettstedet, men likevel må du fokusere på temaer. De opptar en viktig plass i å øke lastetiden. Ved å bytte til et lett tema kan du redusere en fjerdedel av sideinnlastingstiden.

Hvordan velge et ytelsesorientert tema?
Forsikre deg om at den er lett når det gjelder filstørrelse
Velg et modulært tema som lar deg velge bare de funksjonene du ønsker

 

3. Optimaliser bildestørrelsen
Bilder består av halvparten av filstørrelsen på en gjennomsnittlig side. Så for å forbedre sideytelsen din må du optimalisere bilder. Finn ut pikselverdien som vises i temaet ditt, og last opp bilder deretter. Hvis temaet ditt for eksempel bare viser bilder på opptil 800 piksler, er det ingen vits hvis du laster opp et bilde med 3000+px.

Trinn for å optimalisere bildene dine
Endre størrelse på bilder: Endre størrelsen på den faktiske bildedimensjonen på nettstedet ditt til en maksimal bredde som passer til temaet.
Komprimer bilder: Med komprimering kan du fremdeles forminske bildene med endret størrelse. Det finnes to typer komprimeringer nemlig Lossy (stor filstørrelsesreduksjon med noe tap av kvalitet) og Lossless (mindre størrelsesreduksjon uten tap av kvalitet). Klikk her for å lære mer om komprimeringer uten tap og tap.

4. Minify JS- og CSS-filer
Du kan forbedre hastigheten på nettstedet ditt ved å redusere antall CSS & JS-samtaler og størrelsen på disse filene. Det er to taktikker som bidrar til å minimere størrelsen og antall koder på nettstedet ditt uten noen endring i den underliggende funksjonaliteten. Det er de.

Minifisering – fjerner unødvendige tegn som mellomrom, linjeskift, etc.
Sammenkjeding – kombinerer flere filer i én enkelt.

5. Bruk avansert hurtigbuffermekanisme
Du kan hurtigbufre en side ved å opprette en statisk HTML-versjon av den. Dette kan slutte å tvinge serveren til å generere en side igjen og igjen fra database- og PHP-filer for et enkelt besøk.

For det meste gjøres implementeringen av sidebufring på servernivå av fullt administrerte WordPress-verter som WordPress VIP. Så du trenger ikke å bekymre deg for hurtigbufring hvis du allerede har en totaladministrert WordPress-hosting. Ellers kan du implementere den via en plugin.

6. Rydd opp WordPress database
Alt innhold og innstillinger lagres i nettstedets database. Det vil være mye søppel som innleggsrevisjoner, ødelagte kommentarer osv. Nettstedets hastighet vil imidlertid ikke øke bare ved å rense databasen. I stedet bør du optimalisere databasen. Databasen vil fungere mer effektivt.

For det meste gjøres implementeringen av sidebufring på servernivå av fullt administrerte WordPress-verter som WordPress VIP. Så du trenger ikke å bekymre deg for hurtigbufring hvis du allerede har en totaladministrert WordPress-hosting. Ellers kan du implementere den via en plugin.

Avvikling
Den nyeste versjonen av Elementor lastes naturlig raskt fordi den er innebygd med de forskjellige funksjonene som forbedrer nettstedets ytelse. Den bruker eksterne CSS-filer, genererer tilpassede CSS-regler for hver side og bruker ‘srcset’ attributt for alle widgets.

Bytt dermed til den nyeste versjonen av Elementor. Hvis du fortsatt sliter med problemer med lastehastighet, må du følge trinnene ovenfor for å optimalisere nettstedet ditt. Nå er Elementor WordPress-nettstedet ditt strømlinjeformet og klart til å lastes raskere enn før.

Har du noen andre teknikker for å øke hastigheten på et Elementor-nettsted? Del tankene dine nedenfor!

Vil du ha mer? les her

nb_NONorsk bokmål