Wordpress website design / website for artists

7 betingelser som skal oppfylles for å lage et effektivt nettsted

7 betingelser som skal oppfylles for å lage et effektivt nettsted

1. Konsentrasjon om mottakeren og hans forventninger:

Både potensielle kunder og eiere av nettsteder har mer og mer kunnskap hvert år hvilke krav et effektivt nettsted skal oppfylle. Dette fører ofte til en slags forvrengning, noe som resulterer i overdreven fokus på de tekniske detaljene på siden. Som en konsekvens opprettes en “kreasjon”, synlig i gode posisjoner i søkemotoren, besøkt av mange Internett-brukere som … forlater den nesten umiddelbart.

Hvis vi vil at nettstedet vårt skal oppfylle forretningsmålene til selskapet vårt, er det helt avgjørende hva brukeren finner på det. Da han kom til oss, hadde han et mål i tankene, og vi har bokstavelig talt noen sekunder på å overbevise ham om at han vil oppnå det med oss. Hvis vi lykkes, får vi en annen gang sammen med hans forpliktelse til å “fortelle ham” hvordan vi vil oppfylle forventningene hans og hvorfor han skal velge vårt selskap.


2. Språk for fordeler og spesifikasjoner

Dagens internettbruker studerer ikke i detalj innholdet han finner på nettstedene han besøker. Du kan si at det heller skanner dem. Dette er grunnen til at teksten skal være kortfattet og til poenget. Hvis vi vil at resultatet av å besøke nettstedet skal være den brukeradferd vi ønsker, bør vi også mette ham med passende fordeler som en potensiell kunde kan stole på ved å bestemme seg for å samarbeide med oss.

Det er også verdt å unngå klisjeer som er fulle av nettsteder og tekster som med suksess kan “limes” på nettstedet til et selskap fra en annen bransje og som fremdeles passer.

3. Unikt, originalt innhold

Du kommer til nettstedet vårt av en bestemt grunn og med et spesifikt behov. Noe som han absolutt ikke ville “motta” er nøyaktig det samme eller veldig lik innholdet til det han allerede har funnet på nettstedene til konkurransen vår. Dette forårsaker irritasjon, og du vil forlate nettstedet vårt nesten umiddelbart, noe som vil øke fluktfrekvensen på nettstedet. Hvis du vil beholde det på nettstedet vårt, overbevise deg og oppfordre deg til å kontakte oss, bør vi utarbeide unikt, originalt innhold som bokstavelig talt skiller oss fra andre leverandører på få øyeblikk.

Google-søkemotoren undersøker og evaluerer kvaliteten på innholdet på hvert nettsted for å gi det mest tilfredsstillende søkeresultatet. Ved å plassere unike tekster mettet med nøkkelord, kan vi stole på “favoritten” til søkemotoren, takket være at vi har større sjanse for å være synlige på nettet. Når det gjelder kopiering av innhold fra andre nettsteder, kan nettstedet vårt bli utsatt for en straff, i form av å senke posisjonen i Googles søkemotorindeks og en merkbar reduksjon i populariteten til nettstedet.

Innholdet på nettstedet og dets form er ofte en avgjørende faktor for å velge et tilbud og en samarbeidspartner. Derfor, hvis vi ikke føler oss i stand til å skrive det selv, er det verdt å delegere denne oppgaven til fagfolk. En velskrevet, overbevisende tekst vil lønne seg veldig raskt når kunder når telefonen etter å ha lest den eller begynner å legge inn en bestilling.

 

4. Tydelig, estetisk utforming

Internett-brukere skanner nettstedet og bruker det bare noen få eller et dusin sekunder. Først når dette forsøket er vellykket, får nettstedet vårt sjansen for et lengre besøk, brukerengasjement og konvertering. Med dette i bakhodet er estetikk og gjennomsiktighet nøkkelen. I praksis kommer det ned på riktig planlegging av innholdsoppsettet i hver av fanene, ordning av bilder og andre grafiske elementer.

Når det gjelder en tekst, er det viktig å dele den opp i passende små fragmenter, og deretter merke fragmentene med “underoverskrifter” som i hovedsak vil gjenspeile innholdet nedenfor og oppmuntre deg til å lese den.

5. Optimalisering for SEO (organisk posisjon i søkemotoren)

Selv det beste innholdet vil ikke hjelpe nettstedet vårt hvis det ikke besøkes ofte. For å sikre passende, både kvantitativ og kvalitativ trafikk på nettstedet vårt, bør vi sikre at den blir riktig eksponert i de organiske resultatene til Googles søkemotor.

Vi kan selvfølgelig bare signere en kontrakt med et selskap som tilbyr denne typen tjenester. Det er imidlertid verdt å starte med å planlegge riktig struktur og struktur på nettstedet vårt, slik at sjansene for synlige effekter av posisjoneringsaktiviteter er veldig høye.

Et riktig planlagt nettstedskart, navnene på de enkelte fanene, deres url-adresser, søkeordmetning – dette er bare noen få av de viktigste elementene vi trenger for å sikre at Google vurderer nettstedet vårt som verdt å vise det til brukerne.

Optimalisering av nettstedet for SEO inkluderer også å utarbeide relevant innhold. Oppbyggingen av artikkelen, overskrifter som inneholder nøkkelord (H1-H6), bruk av intern lenking eller fraser fra den såkalte langhale nøkkelord (kalt Long Tail) har en veldig sterk innvirkning på å bygge større SEO-synlighet for en gitt side, som igjen oversetter til et større antall besøk fra organiske søkeresultater.

 

6. Synlighet på nettet av de viktigste nøkkelordene

Når det gjelder nye nettsteder, er Google AdWords-kampanjen den raskeste og mest effektive metoden for å vises høyt i søkeresultatene. Profesjonelt forberedt, det gir store sjanser for at potensielle kunder som er interessert i tilbudet vårt og leter etter det online, finner en lenke til nettstedet vårt.

For å sikre at midlene er riktig investert, er det verdt å velge en partner som vi vil betro disse aktivitetene til. Et alternativ er Partner Finder, der du kan finne selskaper som er klarerte og bruker Googles velprøvde metoder.

7. Tilpasse nettsteder til mobile enheter (Mobile First-Index)
Internett-brukere bruker Internett mange ganger om dagen, i forskjellige situasjoner, og en økende del av trafikken som genereres på nettsteder kommer fra mobile enheter. Hvis vi ønsker at nettstedet er utarbeidet av oss, nøye opprettet innhold og midler investert i reklame for å oversette til riktig retur, må vi sikre mobilversjonen av nettstedet vårt.

Å tilpasse nettsteder til mobile enheter er en veldig viktig faktor. For øyeblikket tar Googles søkemotoralgoritme for å bestemme posisjonen i organiske søkeresultater hensyn til mobilversjonen av siden – på sin basis bestemmer den sidens posisjon i indeksen på både mobile enheter og stasjonære datamaskiner. Det er en veldig god praksis å utarbeide et nettsted i RWD-teknologi (Responsive Web Design). Takket være det justeres nettstedet automatisk til enheten det vises på, noe som garanterer god synlighet av alle elementene.

La den potensielle kunden bestemme hvilken enhet han vil besøke nettstedet vårt, og når han er på det, la ham bruke det komfortabelt. Hvis vi ikke gjør dette, er det bare to klikk unna å besøke konkurransens nettside.

“A successful website does three things:
It attracts the right kinds of visitors.
Guides them to the main services or product you offer.
Collect Contact details for future ongoing relation.”
Mohamed Saad

nb_NONorsk bokmål