Wordpress website design / website for artists

SEO tipsen

SEO tipsen 

Å forstå hva SEO og hvorfor det er viktig er en av de grunnleggende byggesteinene. Hvis du ikke skjønner hvordan det fungerer, vil hele greia fortsette å være et mysterium. SEO står for søkemotoroptimalisering. Søkemotorer = Google, Yahoo, Bing etc. Optimalisering = maksimere effektiviteten. Optimalisering av søkemotorer refererer til strategiene og teknikkene som brukes for å forbedre nettstedets rangering på Google. Så når du begynner å implementere SEO på nettstedet ditt, betyr det at du blir strategisk for hvordan nettstedet ditt vises i søkeresultater, på søkemotorer, som Google. VIKTIG MERKNAD: Når vi snakker om SEO, henviser vi mye til Google fordi det er den mest populære søkemotoren, men SEO-fremgangsmåter vil bidra til å forbedre rangeringene dine også i andre søkemotorer (Yahoo, Bing, etc)

Hvorfor er SEO viktig?

SEO hjelper deg med å få gratis og organisk trafikk fra søkeresultatene på søkemotorer. Sammenlignet med betalte annonser som vanligvis vises øverst i Googles søkeresultater. (Betalte annonser gjøres via Google AdWords – dette er IKKE det samme som SEO)

 

De betalte annonsene du ser øverst, blir bare klikket mindre enn 3% av tiden i gjennomsnitt (avhengig av bransje). 97% av klikkene i søkemotorer er på organiske søkeresultater. Foruten å få flere klikk, er SEO også viktig som en langsiktig strategi for nettstrafikkbygging. Mens betalt annonsering, sosiale medier og andre nettbaserte plattformer kan generere trafikk til nettsteder, er størstedelen av online trafikk drevet av søkemotorer. På slutten av dagen leter publikummet allerede etter løsningene du tilbyr, og de kommer ikke til Facebook eller Instagram for å søke etter dem. Sosiale medieplattformer er for folk å holde kontakten, og … sosialt. Folk går til søkemotorer for å søke etter løsninger på problemene sine. Og SEO er hvordan vi får Google til å anbefale deg og nettstedet ditt som riktig løsning. Når det gjelder markedsføring, er det en av de eneste strategiene for trafikk på nettstedet som gir deg langsiktige resultater. Med både sosiale medier og betalte annonser mister du trafikk når du slutter å betale eller engasjere deg.

Hvordan fungerer søk?

Google har små roboter som går gjennom og gjennomsøker nettet. Disse robotene blir også referert til som «edderkopper».Hva gjør de? De legger merke til nettsteder og innholdet på dem. De er alltid der ute, finner nytt innhold, sjekker inn gammelt innhold, slik at de kan bidra til å holde Google-resultatene så «friske» som mulig. Så når de kommer til en side på nettstedet ditt, skanner de innholdet for å prøve å få en ide om hva hovedideen er, slik at de kan legge den inn i Googles indeks. Jeg refererer til indeksen som et STOR FILERINGSKABINET – hjelper å forstå det litt bedre når du kan visualisere det på den måten, ikke sant? 🙂 Så når du vil SØKE etter noe på Google, legger du inn spørringen din (nøkkelordet eller nøkkelfrasen), og Google går i utgangspunktet inn i arkivskapet og prøver å trekke ut (og vise deg) resultatene som det synes BEST samsvarer med det du søkte .

For eksempel: Hvis jeg hadde lyst til å finne ut hvordan jeg kan koke egg, ville jeg skrive inn: “Hvordan hardkokte egg”Google leser «spørringen» (aka søkeord aka uansett hva du skrev inn på Google) og prøver å finne svaret på søket ditt. Så da går det tilbake til indeksen (stort arkivskap) og er som hmmm, jeg tror at disse websidene BEST matcher «How to hard boil eggs». Og her er tingen: søkemotorer vil at du skal finne det du leter etter. De vil bare vise deg relevante resultater for søket ditt. Målet deres er å være nøyaktig og effektiv. De vil ikke at du må gå til 5. side for å finne det du leter etter. Når det er sagt, prøver de å plassere de mest “relevante” svarene på søket ditt, øverst på siden.

Hvordan vet søkemotorer hva de skal sette øverst på siden? Google har en algoritme som de bruker for å hjelpe dem med å prøve å hente nøyaktig, relevant informasjon. I utgangspunktet «rangerer» Google nettsteder og sider, og bruker mer enn 200 faktorer. Noen av disse faktorene er: Hva er datoen da siden ble publisert? Hvor mange besøkende har vært på siden?Hvor lenge blir folk på siden? Hvor lang tid tar det siden å laste inn? Noen grammatikk- eller stavefeil? Er nettstedet mobil responsivt? … og bokstavelig talt massevis av andre faktorer. Så Google tar all denne informasjonen i betraktning, og det er slik de «rangerer» søkeresultatene for å hjelpe deg med å finne gode, pålitelige og nøyaktige svar først, slik at du ikke trenger å gå til side 7 for å finne det du ‘ leter etter.

  

Hvordan komme i gang med SEO Siden Google rangerer nettstedet ditt basert på 200+ faktorer, er det ganske mange ting å huske på når du kommer i gang med SEO. Jeg har brutt vellykket SEO ned i et 4-trinns system: 

  •  
nb_NONorsk bokmål